2020-05-24 18:03:08

Obilježili smo Međunarodni dan obitelji i Europski dan borbe protiv pretilosti i proslavili rođendan L. W. Beethovena

  

Učenici naše škole obilježili su neke od važnih datuma i obljetnica u svibnju.

Niži razredi obilježili su Međunarodni dan obitelji (15. svibnja), viši razredi Europski dan borbe protiv pretilosti (20.svibnja), a Glazbeni odjel naše škole proslavio je 250.-ti rođendan L. W. Beethovena(2020.).  Naše vrijedne učiteljice i učitelji osmislili su za obilježavanje tih važnih datuma brojne zanimljive online sadržaje i aktivnosti za naše učenike.

Naši prvašići pisali su pjesme o obitelji, drugi razredi su izrađivali obiteljska stabla, treći umne mape o obitelji i obiteljske grbove. Četvrti razredi su pogledali zanimljivu prezentaciju i odigrali veseli kviz sa članovima svojih obitelji.

Viši razredi su Međunarodni dan borbe protiv pretilosti obilježili ovako:

5.a je u okviru Engleskog jezika radio umne mape - Zdrava/nezdrava hrana,

5.b je na Povijesti u virtualnoj učionici pogledao kratki video o prehrani rimskih vojnika https://meduza.carnet.hr/index.php/media/watch/16030 , a potom su učenici zapisivali osnovne namirnice prehrane i one koje su bile bitne za zdravlje vojnika.

6. a i b su na Hrvatskom čitali neknjiževni tekst Korijeni debljine mnogo su dublji i kompleksniji od onog što vidimo na prvi pogled . U svojim pismenim radovima iznijeli su osobne prehrambene navike i stavove prije i nakon uvođenja mjera zaštite od koronavirusa.

7a. i b. su na nastavi Biologije također izradili brojne plakate o pretilosti.

Osmaši su na nastavi Matematike saznali koju količinu šećera sadrže neka gazirana pića i slatkiši te koliko je to kalorija. Računanjem su došli do zaključka koliko trebaju trčati, vježbati i slično, kako bi potrošili unešene kalorije. 

Osmi  i šesti razredi su i na nastavi Njemačkog jezika izradom plakata obilježili Međunarodni Dan pretilosti.

Na nastavi Informatike učenici 6., 7. i 8. razeda o ovoj temi radili su u programima PowerPoint, Sway i Telegra.ph (o sportu i važnosti kretanja).

Glazbeni odjel naše škole slušanjem Beethovenove glazbe proslavio je i obilježio 250.-ti rođendan skladatelja Ludwiga van Beethovena. https://www.youtube.com/watch?v=6O1AKTvrbNE

 

Zahvaljujemo  učenicima i učiteljima na velikom trudu i  kreativnosti, a samo dio impresivne zbirke dječjih radova možete pogledati u galeriji. Pogledajte i uživajte!

 


Osnovna škola Stjepana Basaričeka Ivanić Grad