2020-10-08 09:39:56

7. FESTIVAL KNJIGE I KNJIŽEVNOSTI PAZI, KNJIGA NA ŽERKI!

 

Ove godine održava se sedamnaesti po redu Festival knjige i književnosti Pazi, knjiga!, a već sedmu godinu za redom naša škola je dio ovog velikog i značajnog projekta čiji su idejni začetnici Ana Đokić i Zoran Pongrašić, književnici za djecu. Festival je namijenjen djeci i mladima i održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba. Festival organizira udruga Kreativna mreža iz Zagreba u partnerstvu s Knjižnicama grada Zagreba i Kazališnim epicentrom.

Foto-galerija!

Ova godina, po mnogo čemu drugačija od dosadašnjih, nije omela brojnu ekipu književnika, ilustratora, glumaca… da i u ovim izazovnim vremenima pokažu svoju kreativnost na djelu. Ovogodišnji program započeo je na otocima Hvaru i Korčuli, a nastavlja se u Čazmi, Sisku, Ivanić Gradu, Novoj Gradiški, Bjelovaru i Zagrebu.  Većina programa odvijat će se na otvorenom prostoru, neki u zatvorenom uz sve epidemiološke mjere zaštite od bolesti, dok će dio susreta biti održan online.

Za naše učenike 4.a razreda 7. listopada održano je vrlo zanimljivo, kreativno druženje s  umjetnicima Nikolinom Manojlović Vračar i Manuelom Šumbercem. Nikolina je diplomirana slikarica i književnica te voditeljica Nininog kutka na HRT-u, a Manuel je višestruko nagrađivani ilustrator, animator i književnik. Tom prilikom učenicima je predstavljena nova Manuelova slikovnica Plavi cvijet koju je ovaj nenadmašni dvojac predstavio kroz dramsko-scenski prikaz. Učenici su bili oduševljeni načinom prezentacije slikovnice, a djelomično i zbog toga jer  su i sami sudjelovali u nastanku dramskog prikaza.  

 


Osnovna škola Stjepana Basaričeka Ivanić Grad