2021-10-18 15:27:39

Učenici naše škole - prvi mladi čuvari prirode u Zagrebačkoj županiji

U ponedjeljak 4. listopada,  učenici šestih razreda naše škole i članovi ekološke grupe posjetili su šumu Žuticu.

Školu u prirodi organizirala je Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije kako bi učenici stekli nova znanja i vještine vezane uz bogatstvo prirodnog okoliša i sve veću potrebu očuvanja prirode i održivog razvoja društva. Priroda se najbolje uči u prirodi!

Potvrde o završenom edukativnom programu mladim čuvarima prirode naše škole uručili su gradonačelnik Ivanić Grada Javor Bojan Leš, ravnateljica Zelenog prstena dr.sc. Tatjana Masten-Milek i trener-edukator dr.sc. Ivan Martinić.

Foto-galerija!

Šuma Žutica je druga nizinska šuma Hrvatske i prirodni sustav za zaštitu od poplava. Učenici su naučili zašto je i kako ona zaštićena, koje su zaštićene  vrste životinja i biljaka, što je bioraznolikost i kako čovjek utječe na nju, kako raspoznavati vrste drveća po kori, listovima i plodovima, kako izmjeriti opseg stabla, zašto je dobro i zdravo zagrliti stablo..

U prirodi su učenici pronašli brojne materijale za kreativne likovne radove, minimalistička pejzažna djela u slobodnom prostoru. Ostalo je i slobodnog vremena za druženje i igru u prirodi.


Osnovna škola Stjepana Basaričeka Ivanić Grad