2021-10-20 16:43:33

HVALA UČENICIMA, RODITELJIMA, UČITELJICAMA I UČITELJIMA!!!

    

Hvala učenicima, roditeljima, učiteljicama i učiteljima koji su se i ove godine uključili u akciju sakupljanja sjemenki za ptice i hrane za nezbrinute i zlostavljane životinje. Ovom akcijom obilježavamo Svjetski dan zaštite životinja (4.10.) i Dan bijelog štapa (15.10.) i ona traje do kraja školske godine. Hranu i sjemenke učenici mogu donijeti u školu do kraja školske godine prema svojim mogućnostima i željama jer kao što znamo živa bića trebaju hranu svaki dan, a ne samo jednom godišnje.

„Ne traži velike stvari, samo radi male stvari s velikom ljubavlju.“(Majka Tereza)

Hranilice postavljene na stabla oko škole ponovno ćemo napuniti sjemenkama koje su tijekom duge zime jedini izvor hrane brojnim pticama koje žive u blizini škole.

Kako bi nas one svojim cvrkutom i dalje uveseljavale te kako bismo održali impresivan broj raznih ptičjih vrsta u našem okolišu, naša pomoć im je neophodna i spašava njihove male živote. Osim hranilica za ptice u blizini škole nalazi se i sklonište za napuštene mačke. Tijekom godine učenici škole redovito ga posjećuju i upoznaju se s načinom postupanja u slučaju pronalaska napuštene ili zlostavljane životinje na ulicama našega grada.

Hrana za pse dostavljena je azilu s našeg područja i obiteljima koje su nesebično udomile više životinja s ulice.  Hvala svima od srca!


Osnovna škola Stjepana Basaričeka Ivanić Grad