2021-11-22 15:45:38

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, 18. studenoga

Povodom Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje učenici naše škole prigodno su uredili panoe u spomen na sve stradale za domovinu, civile i branitelje Vukovara, na tužnu obljetnicu pada hrvatskoga grada heroja.

U srijedu, 17. studenoga, uoči 30. obljetnice vukovarske tragedije paljenjem lampaša ispred škole i u predvorju škole odali smo počast žrtvama Vukovara i Škabrnje.

Predstavnici naše škole zapalili su svijeće i kod spomenika palim hrvatskim braniteljima u Ivanić-Gradu te tako odali počast svim herojima Vukovara. Nakon odavanja počasti svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima formirala se kolona “Put svjetlosti” do Vukovarske ulice gdje su sudionici položili lampaše.

Petak, 19. studenoga bio je nanastavni dan koji smo posvetili 30. godišnjici pada grada heroja – Vukovara. Učenici su sudjelovanjem u različitim aktivnostima: čitanjem tekstova o Vukovaru, gledanjem fotografija i dokumentarnih snimaka, slušanjem pjesama te izradom likovnih radova dali svoj doprinos stvaranju kolektivnog sjećanja na žrtvu toga grada i snazi poruke „Da se nikad ne zaboravi!“

Foto-galerija!


Osnovna škola Stjepana Basaričeka Ivanić Grad