2022-03-17 13:15:00

Reci DA terapijskom psu

15. ožujka posjetili su nas Članovi Hrvatske udruge za školovanje pasa i mobilitet i održali predavanje za učenike trećih i radionicu učenja Brailleovog pisma za učenike petih razreda.  Naši gosti bili su: predsjednica Udruge gđa. Mira Katalenić sa psom vodičem Starom, gospođe Ruta i Slavica te gospodin Damir s terapijskim psima Riom i Benijem. Posebno oduševljenje kod djece, ali i kod nas učitelja, izazvali su upravo naši četveronožni gosti.

Foto-galerija!

Naša  škola ove godine je partner u velikom i iznimno važnom projektu Udruge i Ministarstva znanosti i obrazovanja koji uključuje edukacije i radionice u školama diljem Hrvatske pod nazivom Širenje usluge uključivanja pasa za djecu s teškoćama u razvoju - Reci DA terapijskom psu.  Osnovni cilj Udruge, ali i projekta, je podizanje svijesti društva o pravima, mogućnostima i potrebama osoba s invaliditetom, djecom s teškoćama u razvoju te slijepim osobama te uključivanje terapijskih pasa u rad sa stručnim voditeljem.

Članovi Udruge zajedno sa psima vodičima i terapijskim psima posjetili su već nekoliko puta našu školu i održali brojne zanimljive radionice i predavanja. Dosadašnja suradnja itekako je oplemenila i podigla razinu kvalitete odgojno obrazovnog procesa naših učenika. Svako novo iskustvo druženja neizmjerno raduje, a svakako i poučava naše učenike i učitelje, a smijeh i radost su nam u ovim ne baš lijepim vremenima nužni i prijeko potrebni.


Osnovna škola Stjepana Basaričeka Ivanić Grad