2022-04-15 10:27:39

Sretan Uskrs!

Dolaskom proljeća i ususret Uskrsu naši učenici izradili su ukrase koji simbolično označavaju ponovno stvaranje te unose vedrinu u prostor Škole, a svima nama daju nadu za još jednu godinu.   

Škola uvijek rado surađuje s Gradom i Turističkom zajednicom pa su učenici s oduševljenjem prihvatili izazov i oslikali pisanicu kojom su svim građanima poželjeli sretan Uskrs te ona krasi središte Grada. U slučaju da do sada niste prošetali Gradom, svakako to učinite ovih dana. 

Pisanica naše Škole obojana je crvenom bojom koja u kršćanstvu simbolizira Kristovu muku, Božju ljubav, nadu, energičnost i služenje Crkvi, a predstavlja i duhovnu budnost, djelotvornost, milosrđe, radost života i ljubavi. Detalji su  obojani bijelom bojom koja simbolizira čistoću, svjetlost, rođenje, djevičanstvo i radost. Način na koji je oslikana podsjeća na jedan od najstarijih tradicionalnih načina ukrašavanja uskrsnih jaja u Hrvatskoj – pisanje ili šaranje pisanica voskom. 

Neka vam prekrasni proljetni dani i uskrsni blagdani donesu puno radosti. Odmorite se. Družite se i igrajte s obitelji i prijateljima.  

Sretan i blagoslovljen Uskrs žele vam učenici i djelatnici Škole! 

Virtualnom šetnjom kroz galeriju zavirite u prostor škole, a možete i vidjeti kako je oslikavana pisanica. 

 

Foto-galerija!


Osnovna škola Stjepana Basaričeka Ivanić Grad